V oktobru 2016 se je začel izvajati enoletni ciljni raziskovalni projekt (CRP V3-1639) – Varna uporaba industrijske konoplje v živilih in prehranskih dopolnilih. Projekt vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), pri njem pa sodelujeta tudi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in Inštitut za nutricionistiko (NUTRIS). Projekt celostno obravnava varno uporabo industrijske konoplje v živilih, še posebej v prehranskih dopolnilih. Živila, ki vsebujejo ali so v celoti izdelana iz različnih delov konoplje, lahko vsebujejo sledove THC in najmanj šestdeset drugih kanabinoidov, kar nekaj od njih je tudi biološko aktivnih npr. kanabidiol (CBD), kanabinol (CBN). Njihova vsebnost se v končnem izdelku lahko bistveno poveča s postopki slabe kmetijske in proizvodne prakse (onesnaženja ob žetvi in skladiščenju) ter s postopki koncentriranja ali ekstrakcije. Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.
Več informacij o projektu najdete na naslednji povezavi.