Fermentirana živila so od nekdaj del evropskih prehranskih navad in imajo pomembno vlogo zaradi številnih koristi, ki jih prinašajo k prehrani, trajnosti, inovacijam in kulturni dediščini. V prihodnjih desetletjih bo poudarek na teh živilih še večji, saj imajo velik potencial za izboljšanje zdravja populacije ter spodbujanje lokalne proizvodnje in njenih inovacij.
Postani del raziskave o pogostosti uživanja fermentiranih živil
PIMENTO - Promoting Innovation of ferMENTed fOods je raziskovalni projekt, pri katerem sodelujeta tudi Biotehniška fakulteta v Ljubljani in Inštitut za nutricionistiko. Njegov namen je povezovanje strokovne javnosti in ključnih deležnikov s področja fermentiranih živil. Vabimo vas, da postanete del projekta tako, da izpolnete vprašalnik o pogostosti uživanja fermentiranih živil. Glavni cilj vprašalnika je zbiranje in analiza podatkov o uživanju fermentiranih živilskih izdelkov pri evropskih potrošnikih ter vrednotenje teh izdelkov kot dejavnik s potencialnim vplivom na zdravje. Anketa vam bo vzela približno 15 minut.
Vprašalnik vam je na voljo TUKAJ